När fokus är på medlemmarna

Publicerat: 2023-02-13 15:06

Rättviks GK är den senaste i golfklubbar som lanserat sin nya Golfinity-webb. Och de gjorde det på endast 21 dagar från start till mål.

Rättviks GK har som vision att erbjuda hög service och hög kvalitet i allt de gör, och för alla som besöker eller arbetar på den välrenommerade golfklubben. När de började inse att deras hemsida inte höll måttet och tog för mycket tid från det de egentligen ville lägga fokus på, var det dags att se sig om efter ett nytt system.

Kraven var tydliga för Magnus Eriksson,  klubbchef på Rättviks Golfklubb.

Den nya hemsidan ska:

  • Vara snabb och enkel att uppdatera
  • Inte kräva tid för att leta efter rätt plug-in
  • Fri från bekymmer med uppdateringar och säkerhetskrav

Med kraven i bakhuvudet kontaktade Magnus de leverantörer som kunde vara aktuella för att bygga och förvalta Rättviks Golfklubbs nya hemsida. Valet föll på Dizparcs Golfinity, ett verktyg som tar bort tidstjuvar och optimerar såväl tid som upplevelse. Tid som Magnus och hans personal ville lägga på att leverera en helhetsupplevelse för besökare och medlemmar. 

- Jag vet inte hur många plug-ins det finns i Wordpress men det känns som miljontals. Trots att jag vet vad jag vill ha måste jag ändå leta och det tar mycket tid. Den tiden vill jag lägga på annat, säger Magnus Eriksson, klubbchef på Rättviks GK.

Efter en demo av Golfinity stod det klart. Magnus lyfter fram att anledningen till att de valde plattformen var för att den kändes lättförståelig, överskådlig och anpassad för den verksamhet som han driver.

- Alla block är anpassade för golfklubbar. Alla basfunktioner vi behöver finns där, säger Magnus.


En önskad funktion byggdes direkt och kom alla golfklubbar till gagn

Golfinity är uppbyggt med olika block som redaktören sedan fyller med innehåll. Det kan vara bilder, texter eller integrationer med exempelvis HIO-klubben. Varje block baserar sig i behov som finns hos golfklubbar. Blocken gjorde att Rättviks Golfklubb snabbt kunde fylla sin nya hemsida med material från den gamla hemsidan och addera ny och fräsch information. Under uppbyggnaden av den nya hemsidan visade det sig att det kan löna sig att vara tydlig med sina behov.

- När vi satt och klippte och klistrade från vår gamla hemsida för att fylla i våra sidor, upptäckte vi ett block som vi saknade. Vi pratade med utvecklarna om finessen och det snappade dom upp och byggde ett nytt block - givetvis kostnadsfritt då det kommer samtliga golfklubbar som använder plattformen till gagn. 

Magnus hoppas att fler klubbar vågar prata med supporten om funktioner som dom vill se i Golfinity. Det innebär att Rättviks Golfklubb själva inte behöver komma på alla finesser utan kan använda smarta funktioner som andra golfklubbar kommer på.  

Ändringar kan göras på nolltid

- Jag kan uppdatera den nya hemsidan dubbelt så snabbt som den gamla. Det gör att vi sparar både pengar och tid, berättar Magnus

Rättviks Golfklubb lanserade sin nya hemsida på måndagen och redan på torsdagen har de gjort om i menyn på hemsidan. Magnus vill att hans medlemmar och gäster ska komma med feedback så när medlemmarna kom med smarta tankar på hur hemsidan kunde göras ännu bättre, gick han smidigt in och ändrade. 

- Det går så snabbt att flytta om så vi gick in och gjorde det direkt! Det är skönt att ha en plattform som är så enkel att man inte behöver ha någon erfarenhet för att jobba i den. Det gör att vi kan hålla hemsidan så levande som vi vill. 

- Jag kan verkligen rekommendera Golfinity! Var inte rädda för att prova det. Det är så anpassat som det kan bli för en golfklubb, avslutar Magnus.
Back to top

Golfinity-logo  |  Made by